A Messessippi (korábban Voodoo Papa)

Két jó barát zenei kísérletezéséből született és sokat csiszolt, nem mindennapi produkciója. Különlegessége az elsöprő energia és a nagyzenekari hangzást idéző színpadi játék. Egyszerre szólal meg egy dobfelszerelés és egy szájharmonika az egyik oldalon, míg a másikon az ének és a gitár vagy néhány különleges pengetős hangszer, mint például egy sakktáblából készült gitár vagy az ír buzuki.

A Messessippi különös zenei világa eltér a megszokott és jól ismert formáktól.

Alappillére az afroamerikai blues és a magyar népzene melyek különösen nagy hatással voltak a két muzsikus életére.

Fontos megemlíteni a dalszövegek erejét is. Sokszor mély és költői gondolatokkal találkozunk bennük, különös érzésekkel vívódásokkal, élethelyzetekkel, melyek célja a gondolat ébresztés és egy hiteles üzenet átadása.

  • Fejér Simon Pál: dalszöveg, ének, gitárok, Ex Deák Bill Blues Band, Ütött Kopott Angyal, Ex Veronaki, Kex Remake)
  • Szert Zsigmond: szájharmonika, dob (Ex Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker)

A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.