A tánccsoport 1997-ben alakult, a minden évben megrendezésre kerülő Svábbál alkalmából. Tervünk az volt, hogy meglepetést szerzünk a résztvevőknek táncainkkal. Első fellépésünk alkalmával ütemes vastaps fogadta a barátokból, ismerősökből összeverbuvált csapatot.
Lelkesedésünk egyre jobban fokozódott, a ma már 26 tagú csoportot a hagyományok iránti tisztelet, a tánc és zene iránti szeretet tartja össze. Mára már közel 20 tánckoreográfiát sajátítottuk el, vezetőnk Rack Ferencné segítségével. A kezdetben viselt 70-80 éves ruhákat lecseréltük, s az eredeti ruhák mintájára újakat varrattunk. A régi ruhákat terveink szerint a leendő emlékházban szeretnénk elhelyezni.

Örömmel veszünk részt biatorbágyi rendezvényeken, a környékbeli települések nemzetiségi rendezvényein, s külföldi vendégszerepléseken.

Fő támogatónk Biatorbágy Nagyközség Német Kisebbségi Önkormányzata.
Köszönet illeti segítőinket: Bugán Józsefnét, Walter Ferencnét, Halmos Istvánnét, Kurcz Györgynét, Kerti Józsefnét és Hundzsa Lajosnét, akik áldozatos munkájukkal támogatják, segítik a tánccsoport munkáját.


"A Rozmaring Tánccsoport 2018 novemberében alakult a Pátyi Önkormányzat támogatásával. Megalakuláskor 8 fő volt a csoport létszáma, jelenleg 14 fő. Legfiatalabb tagunk 43 éves, a legidősebb 82. Eddig 4 fellépésünk volt: a pátyi Hagyományos Sváb bálon, egy pátyi Vöröskeresztes rendezvényen, a pátyi Pincenapokon és a töki falunapon. A mai napon két számot adunk elő. Az első egy Mazurka a második egy Lahmkrum polka. A táncokat betanította Pintér Zsófia a budajenei Ringlein tánccsoport kordinátóra."